Περιεχόμενο

Πρόγραμμα εθελοντισμού σε ιδιώτες (οικογένειες)

Κείμενο
Σημαντική ενημέρωση: Με αίτημα πολλών υποψηφιών, σε συνεργασία με τις οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα, παρέχουμε βεβαιώσεις εθελοντικής εργασίας στα άτομα που συμπληρώνουν έναν προκαθορισμένο διάστημα εθελοντικής εργασίας. Οι βεβαιώσεις παρέχονται από το NOESI.gr — Η Νόηση στο διαδίκτυο, ως ΝΠΙΔ παροχής κοινωνικών υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις παρέχουμε, επιπλέον, συστατική επιστολές στους εθελοντές, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας.  
Εικόνα
Image
Εξώφυλλο - Πρόγραμμα Τριγωνομετρία του NOESI.gr.
Κείμενο

Προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού, να ερχόμαστε σε επικοινωνία με άτομα που θέλουν να συμβάλλουν εθελοντικά, βοηθώντας μία οικογένεια ή κάποιο παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι στις προθέσεις μας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στο "πάντρεμα" των αναγκών των οικογενειών και της προσφοράς των εθελοντών.

Το πρόγραμμα εθελοντισμού, που αφορά τις οικογένειες ονομάζεται "Τριγωνοομετρία".  Όλοι οι γονείς χρειάζονται ένα δημιουργικό διάλειμμα και, επίσης, να γνωρίζουν ότι μπορούν να επενδύσουν όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε ανθρώπινη επαφή για την πρόοδο ενός παιδιού.

Ένα τρίγωνο με νόημα και μέτρο: οικογένεια, εθελοντής, άτομο.

Εάν θέλετε να μας μεταφέρετε την άποψή σας για τη συνεργασία σας με κάποιον εθελοντή που σας φέραμε σε επαφή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του Οδηγού υπηρεσιών. Θα χαρούμε να λάβουμε θετικά σχόλια για κάποιον εθελοντή. Επίσης, θα λάβουμε σοβαρά υπόψη τα όποια αρνητικά σχόλια.

💌 Για να υποβάλλεις αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού "Τριγωνοομετρία", στείλε μας  λίγα λόγια για σένα και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την αίτησή σου.

Πρόγραμμα εθελοντισμού σε παρόχους υπηρεσιών (δομές)

Κείμενο

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Οδηγού υπηρεσιών για τα νομικά πρόσωπα βρίσκεται σε δοκιμαστική εφαρμογή. Το διάστημα αυτό, δοκιμάζουμε πιλοτικά ένα σύστημα διαχείρισης Τράπεζας Χρόνου Εθελοντικής Εργασίας σε συνδυασμό με On-Demand Προσκλήσεις Εθελοντών για πλαισίωση μεμονωμένων δράσεων, που υλοποιούνται από επιλεγμένους φορείς, που καταχωρούνται στον Οδηγό υπηρεσιών. Δείτε ένα παράδειγμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αλληλέγγυας οικονομίας, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών με μέσο συναλλαγής τον χρόνο. Στόχος μιας Τράπεζας Χρόνου είναι η επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, η δημιουργία δεσμών και, κυρίως, η ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων τους.

Τα προγράμματα της Τράπεζας Χρόνου καταρτίζονται με στόχο να μάθετε περισσότερα από όσα θα διδάξετε και να σας προσφέρουν αύριο περισσότερα από όσα θα δώσετε σήμερα.
📨 Για υποβολή αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού "Τράπεζα Χρόνου", πείτε μας  για την αξιοποίηση των εθελοντών από τον φορέα σας και τους τρόπους με τους οποίους ανταποδίδετε ή καλλιεργείτε περαιτέρω την προσφορά τους.