Περιεχόμενο
Εικόνα
Image
Φωτογραφία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή laptop (MacBook).

Ο Οδηγός σάς ξεναγεί στις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Κείμενο

Χωρίς αξιόπιστα εργαλεία αναζήτησης πληροφοριών για τις διαθέσιμες υπηρεσίες, τόσο οι εν δυνάμει ωφελούμενοι όσο και οι επαγγελματίες - επιφορτισμένοι με τις παραπομπές τους, βασίζονταν έως σήμερα στις εμπειρικές γνώσεις τους για να αντιστοιχήσουν άτομα σε υπηρεσίες. Και λόγω ελλιπών πληροφοριών συχνά έμεναν στο σκοτάδι ως προς το εύρος των επιλογών. Με τον Οδηγό υπηρεσιών ανοίγει ένα πολύχρωμο παράθυρο στη συσκευή σας, από όπου οδηγείστε σε ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών από το Α έως το Ω, σε μια τοποθεσία κοντά στον τόπο διαμονής σας. Ο Οδηγός δεν έχει όρια, ανανεώνεται διαρκώς, προβάλλει εγκαίρως όλα τα σημαντικά νέα των παροχών κι έτσι δεν χάνετε ούτε είδηση. Με τη χρήση του, ο Οδηγός θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τους φορείς, ώστε κάθε αναζήτηση να είναι μια ευκαιρία για ξενάγηση.

Ο Οδηγός υπηρεσιών με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε", είναι ένα κανάλι επικοινωνίας που λειτουργεί ως δίκτυο επικοινωνίας με επίκεντρο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πλατφόρμα του Οδηγού pronoise.org αφορά παρόχους υπηρεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο.
Εικόνα
Image
Εξώφυλλο του Οδηγού υπηρεσιών, ειδικά για τις καταχωρήσεις φορέων και δομών.

Η πρόσβαση στον Οδηγό είναι δωρεάν για όλους!

Κείμενο

Ο Οδηγός είναι μία πρωτοβουλία με έμφαση την αλληλεγγύη, την υποστήριξη, την ενημέρωση και τη συμβουλευτική. Η σύνταξή του απαιτεί πολλές ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπεύθυνους των φορέων. Επίσης, για φορείς που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η σύνταξη του Οδηγού απαιτεί συχνές επικοινωνίες μέσω ΕΛΤΑ για την επαλήθευση των πληροφοριών, ώστε παράλληλα να δίνουμε την ευκαιρία στους φορείς να αποκτούν μία έγκυρη διαδικτυακή παρουσία διαδικτυακή πλατφόρμα του Οδηγού. Τέλος, η ομάδα του Οδηγού υπηρεσιών επισκέπτεται τακτικά τους φορείς και τις δομές, που παρουσιάζονται στον Οδηγό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την έντυπη εκδοση του Οδηγού υπηρεσιών, που καταχωρείται στο Τμήμα Περιοδικών Εκδόσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με ISSN 1792—4103.

Για τους παρόχους υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η προβολή στην πλατφόρμα του Οδηγού pronoise.org εξασφαλίζει διαπίστευση ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες (επιβεβαιώνει στους επισκέπτες του Οδηγού ότι παρέχετε τις υπηρεσίες που αναφέρετε) και, παράλληλα, παρέχει εργαλεία για την περαιτέρω προβολή ενός παρόχου υπηρεσιών με μία ή περισσότερες δομές.
Εικόνα
Image
Εξώφυλλο έντυπης έκδοσης του Οδηγού υπηρεσιών.
Κείμενο

» Τι προσφέρει ο Οδηγός υπηρεσιών δωρεάν στο ευρύ κοινό;

Εμπλουτίζουμε διαρκώς το περιεχόμενο με επίκεντρο τα εξής:

  • ενημέρωση για νέες υπηρεσίες, προγράμματα και δράσεις των παρόχων υπηρεσιών,
  • αναζήτηση και εύρεση κατάλληλου πλαισίου για ιδιώτες ή επαγγελματίες,
  • μία σταθερή ιστοσελίδα με επίκαιρα νέα ανά πάροχο.

» Τι προσφέρουμε στους καταχωρημένους παρόχους;

Παρέχουμε ένα εύελικτο εργαλείο για όλα όσα χρειάζεστε: 

  • την καταχώρηση των υπηρεσιών σας,
  • την προβολή των νέων δράσεων ή προγραμμάτων που σχεδιάζετε και, ακόμη,
  • την ανάρτηση και διακίνηση των θέσεων εργασίας, όταν αναζητάτε ανθρώπινο δυναμικό. 
Για καταχώρηση στον Οδηγό, υπόβαλε αίτημα εδώ.

Με βάση το Καταστατικό ίδρυσης και λειτουργίας της Νόησης στο διαδίκτυο (NOESI.gr), η καταχώρηση των ειδικώς αναγνωρισμένων φιλανθρωπικών σωματείων ή ιδρυμάτων, των Συλλόγων ατόμων με αναπηρία και των Συλλόγων γονέων, κηδεμόνων, φίλων ατόμων με αναπηρία προσφέρεται δωρεάν, με ίδια έξοδα του διαχειριστή του Οδηγού υπηρεσιών.